nieuwsberichten 1-10 van 43


Winnaar onderzoek informatievoorziening bekend

Door Ed van Seters, donderdag 19 november 2015 10:57
Categorie: Airborne nieuws

Stichting Airborne Feelings heeft de afgelopen weken een onderzoek gehouden naar moderniseren van haar eigen informatievoorziening rondom de Operatie Market Garden in de regio Arnhem.

Lees verder >>

Evacuatie uit Arnhem 1944

Door Paul Tirion, donderdag 29 oktober 2015 09:09
Categorie: Airborne nieuws

Auteur: Ewald Drost

Naar het dagboek van Ds. Adrianus Drost
17 september 1944 – 10 mei 1945

Lees verder >>

Airborne Feelings start nieuw communicatiekanaal

Door Paul Tirion, maandag 14 september 2015 21:45
Categorie: Airborne nieuws

Airborne Feelings, september 1944 komt met een modern nieuw communicatiekanaal voor promotie van de activiteiten en de iconen van de Slag om Arnhem / Market Garden (regio Arnhem). Door Dutch Lion Apps in Andelst is een app ontwikkeld, waarmee Airborne Feelings het bevrijdingstoerisme kan ondersteunen. De app biedt informatie over de Airborne activiteiten, die voornamelijk in de maand september vallen, maar soms ook daarbuiten. De Airborne iconen, zoals musea, monumenten en de luisterplekken van de Liberation Route Europe zijn in de app beschreven.

Lees verder >>

Parkeren Airborne Wandeltocht

Door Paul Tirion, donderdag 03 september 2015 09:26
Categorie: Airborne nieuws

Vandaag is bekend geworden dat de meestal gebruikte parkeerplaats voor de Airborne Wandeltocht (Mill Hill bij het station Oosterbeek)niet beschikbaar is (weiland te drassig).

Lees verder >>

Gebundelde kracht voor het Normandië van Nederland

Door Paul Tirion, maandag 24 augustus 2015 14:42
Categorie: Airborne nieuws

Gelderland de WOII regio van Nederland
De slag om de Grebbeberg, het tekenen van de capitulatie in Wageningen, maar vooral de hevige strijd om de brug in Arnhem zijn belangrijke delen WOII-erfgoed. Met name de Slag om Arnhem is nationaal en internationaal wereldberoemd, ondanks dat deze slag voor onze vrijheid verloren werd.
De Slag om Arnhem speelde zich af in de vier Airborne gemeenten: Ede, Renkum, Arnhem en Overbetuwe. De grootste luchtlandingsoperatie aller tijden werd in september 1944 uitgevoerd om de bruggen veilig te stellen voor de vanuit het zuiden oprukkende grondtroepen van de Geallieerden.

Lees verder >>

Bijzondere aanwinst Airborne Museum ‘Hartenstein’

Door Natalie Rosenberg, dinsdag 04 augustus 2015 10:44
Categorie: Airborne nieuws

Achter veel voorwerpen en documenten uit oorlogsjaren die nu nog thuis op zolder liggen, schuilt een bijzonder verhaal. Deze bijzondere verhalen geeft het Airborne Museum graag door aan toekomstige generaties en is daarom erg dankbaar voor alle schenkingen, hoe groot of klein ook, die gerelateerd zijn aan de Slag om Arnhem.

Lees verder >>

Zomer in het Airborne Museum: ontdek het verleden

Door Natalie Rosenberg, vrijdag 03 juli 2015 12:57
Categorie: Airborne nieuws

Op ontdekkingsreis door het verleden
Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen vanaf 6 jaar een speurtocht volgen die hen door het museum en het omliggende park ‘Hartenstein’ voert. Al puzzelend komen ze alles te weten over de Slag om Arnhem en de gebeurtenissen in september 1944. Welke route legden de Britse parachutisten bijvoorbeeld af? Hoe hard rijdt een tank? Wie kraakt de verborgen code? Aan het eind van de speurtocht krijgen kinderen een leuke beloning.

Lees verder >>

Muzikaal eerbetoon aan soldaat schoonvader

Door Paul Tirion, donderdag 02 juli 2015 12:15
Categorie: Airborne nieuws

Op 1 en 2 juli bezoekt de Australische ‘Perth Hills and Wheatbelt Band’, respectievelijk de muziekluifel in Oosterbeek en de John Frost Brug (9.30u) om een muzikaal eerbetoon te geven aan de soldaten die hier gevochten hebben in 1944.

Lees verder >>

Nieuwe Informatiekaart 'Slag om Arnhem'

Door Paul Tirion, donderdag 18 juni 2015 17:59
Categorie: Airborne nieuws

Normandië van Nederland heeft een eigen informatiekaart ‘Slag om Arnhem’

Lees verder >>

Iconische beelden tijdens Weekend van het Oorlogsboek in het Airborne Museu

Door Tessa Jansen, woensdag 15 april 2015 09:03
Categorie: Airborne nieuws

Foto’s uit de Tweede Wereldoorlog staan centraal tijdens het vierde Weekend van het Oorlogsboek in het Airborne Museum. In het bijzonder foto’s die recent zijn opgedoken uit schoenendozen of vergeelde fotoalbums. Zelfgemaakte beelden die vaak, behalve door de naaste familie, nooit door anderen zijn aanschouwd. Veel van deze foto’s zijn indrukwekkend door hun compositie en het historische moment waarop ze genomen zijn. Je zou ze iconische beelden kunnen noemen. Maar kunnen nieuw ontdekte foto’s nog iconische beelden worden, zeventig jaar na dato?

Lees verder >>