nieuwsberichten 1-10 van 41


Airborne Feelings start nieuw communicatiekanaal

Door Paul Tirion, maandag 14 september 2015 21:45
Categorie: Airborne nieuws

Airborne Feelings, september 1944 komt met een modern nieuw communicatiekanaal voor promotie van de activiteiten en de iconen van de Slag om Arnhem / Market Garden (regio Arnhem). Door Dutch Lion Apps in Andelst is een app ontwikkeld, waarmee Airborne Feelings het bevrijdingstoerisme kan ondersteunen. De app biedt informatie over de Airborne activiteiten, die voornamelijk in de maand september vallen, maar soms ook daarbuiten. De Airborne iconen, zoals musea, monumenten en de luisterplekken van de Liberation Route Europe zijn in de app beschreven.

Lees verder >>

Parkeren Airborne Wandeltocht

Door Paul Tirion, donderdag 03 september 2015 09:26
Categorie: Airborne nieuws

Vandaag is bekend geworden dat de meestal gebruikte parkeerplaats voor de Airborne Wandeltocht (Mill Hill bij het station Oosterbeek)niet beschikbaar is (weiland te drassig).

Lees verder >>

Gebundelde kracht voor het Normandië van Nederland

Door Paul Tirion, maandag 24 augustus 2015 14:42
Categorie: Airborne nieuws

Gelderland de WOII regio van Nederland
De slag om de Grebbeberg, het tekenen van de capitulatie in Wageningen, maar vooral de hevige strijd om de brug in Arnhem zijn belangrijke delen WOII-erfgoed. Met name de Slag om Arnhem is nationaal en internationaal wereldberoemd, ondanks dat deze slag voor onze vrijheid verloren werd.
De Slag om Arnhem speelde zich af in de vier Airborne gemeenten: Ede, Renkum, Arnhem en Overbetuwe. De grootste luchtlandingsoperatie aller tijden werd in september 1944 uitgevoerd om de bruggen veilig te stellen voor de vanuit het zuiden oprukkende grondtroepen van de Geallieerden.

Lees verder >>

Bijzondere aanwinst Airborne Museum ‘Hartenstein’

Door Natalie Rosenberg, dinsdag 04 augustus 2015 10:44
Categorie: Airborne nieuws

Achter veel voorwerpen en documenten uit oorlogsjaren die nu nog thuis op zolder liggen, schuilt een bijzonder verhaal. Deze bijzondere verhalen geeft het Airborne Museum graag door aan toekomstige generaties en is daarom erg dankbaar voor alle schenkingen, hoe groot of klein ook, die gerelateerd zijn aan de Slag om Arnhem.

Lees verder >>

Zomer in het Airborne Museum: ontdek het verleden

Door Natalie Rosenberg, vrijdag 03 juli 2015 12:57
Categorie: Airborne nieuws

Op ontdekkingsreis door het verleden
Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen vanaf 6 jaar een speurtocht volgen die hen door het museum en het omliggende park ‘Hartenstein’ voert. Al puzzelend komen ze alles te weten over de Slag om Arnhem en de gebeurtenissen in september 1944. Welke route legden de Britse parachutisten bijvoorbeeld af? Hoe hard rijdt een tank? Wie kraakt de verborgen code? Aan het eind van de speurtocht krijgen kinderen een leuke beloning.

Lees verder >>

Muzikaal eerbetoon aan soldaat schoonvader

Door Paul Tirion, donderdag 02 juli 2015 12:15
Categorie: Airborne nieuws

Op 1 en 2 juli bezoekt de Australische ‘Perth Hills and Wheatbelt Band’, respectievelijk de muziekluifel in Oosterbeek en de John Frost Brug (9.30u) om een muzikaal eerbetoon te geven aan de soldaten die hier gevochten hebben in 1944.

Lees verder >>

Nieuwe Informatiekaart 'Slag om Arnhem'

Door Paul Tirion, donderdag 18 juni 2015 17:59
Categorie: Airborne nieuws

Normandië van Nederland heeft een eigen informatiekaart ‘Slag om Arnhem’

Lees verder >>

Iconische beelden tijdens Weekend van het Oorlogsboek in het Airborne Museu

Door Tessa Jansen, woensdag 15 april 2015 09:03
Categorie: Airborne nieuws

Foto’s uit de Tweede Wereldoorlog staan centraal tijdens het vierde Weekend van het Oorlogsboek in het Airborne Museum. In het bijzonder foto’s die recent zijn opgedoken uit schoenendozen of vergeelde fotoalbums. Zelfgemaakte beelden die vaak, behalve door de naaste familie, nooit door anderen zijn aanschouwd. Veel van deze foto’s zijn indrukwekkend door hun compositie en het historische moment waarop ze genomen zijn. Je zou ze iconische beelden kunnen noemen. Maar kunnen nieuw ontdekte foto’s nog iconische beelden worden, zeventig jaar na dato?

Lees verder >>

Ontmoet veteranen en ooggetuigen in de meivakantie bij het Airborne Museum

Door Tessa Jansen, vrijdag 10 april 2015 18:18
Categorie: Airborne nieuws

In mei herdenken en vieren we in Nederland 70 jaar bevrijding. In dit kader vinden er in en rondom Airborne Museum ‘Hartenstein’ gedurende de hele maand mei weer volop activiteiten plaats. Tijdens de bevrijding van Midden- en Noord-Nederland, in april en mei 1945, was de Zuid-Veluwse regio verlaten aangezien alle burgers gedwongen waren te evacueren na de Slag om Arnhem in september 1944. Toen de Canadezen in april 1945 de regio Arnhem/Oosterbeek en omgeving op de bezetter veroverden was er dus geen sprake van een echte bevrijding en geen burgers die de troepen konden verwelkomen. Die burgers konden pas in de periode na 5 mei 1945 terugkeren naar hun verwoeste en leeggeplunderde woonplaatsen.

Lees verder >>

Nationale Museumweek in het Airborne Museum 18 t/m 26 april

Door Tessa Jansen, vrijdag 03 april 2015 15:15
Categorie: Airborne nieuws

Tijdens de museumweek €1,- euro korting op de entreeprijs bij het Airborne Museum
De Nationale Museumweek, van zaterdag 18 tot en met zondag 26 april, vormt het logisch vervolg op het populaire Museumweekend. Dit jaar is het thema ‘Ons Echte Goud’. Een week lang zullen diverse musea in Nederland, waaronder Airborne Museum ‘Hartenstein’, hun culturele goud aan bezoekers tonen. Vragen als: “Waar komt ons verleden tot leven?”; “Waar kunnen we leren wie we zijn?”; en: “Waar vinden wij ons echte goud?” komen hierbij aan de orde.

Lees verder >>