nieuwsberichten 1-10 van 26


Herbegrafenis op Airborne Begraafplaats

Door Paul Tirion, donderdag 11 december 2014 22:03
Categorie: Airborne nieuws

Nog regelmatig worden 'Arnhem' veteranen herbegraven op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek.

Lees verder >>

Record aantal bezoekers voor het Airborne Museum

Door Tessa Jansen, dinsdag 04 november 2014 21:31
Categorie: Airborne nieuws

In oktober behaalde het Airborne Museum een mijlpaal in haar 65-jarige bestaan. Voor het eerst werd dit jaar de grens van 100.000 bezoekers gepasseerd.

Lees verder >>

Jan Hovers vertrekt als directeur bij het Airborne Museum

Door Tessa Jansen, maandag 03 november 2014 16:24
Categorie: Airborne nieuws

Op 1 januari aanstaande vertrekt Jan Hovers bij het Airborne Museum waar hij exact vier jaar eerder als directeur in dienst trad. Per deze datum zal hij als nieuwe directeur beginnen bij het Zaans Museum in Zaandam.

Lees verder >>

Maand van de Geschiedenis in het Airborne Museum

Door Hester Ketel, donderdag 25 september 2014 17:12
Categorie: Airborne nieuws

Airborne Museum ‘Hartenstein’ staat in oktober geheel in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Bezoekers worden getrakteerd op een verrassende route, creatieve activiteiten en ontroerende verhalen. In het kader van de Maand van de Geschiedenis organiseren ruim 550 musea, archieven, bibliotheken en overige culturele instellingen in oktober circa 1.000 boeiende activiteiten voor jong en oud door heel Nederland. De elfde editie van de Maand van de Geschiedenis heeft het thema Vriend & Vijand.

Lees verder >>

Bijzondere samenwerking Airborne Museum en Museum Arnhem

Door Tessa Jansen, woensdag 24 september 2014 19:15
Categorie: Airborne nieuws

Airborne Museum ‘Hartenstein’ lijkt als historisch museum over de Slag om Arnhem op het eerste gezicht weinig gemeen te hebben met Museum Arnhem met haar collectie moderne kunst. Maar schijn bedriegt. In september, wanneer het precies 70 jaar geleden is dat de Slag om Arnhem plaatsvond, is het resultaat te zien van een bijzondere samenwerking tussen beide musea omtrent dit actuele onderwerp.

Lees verder >>

John en Stan

Door Herman Slink, maandag 22 september 2014 14:02
Categorie: Airborne nieuws

Het eenmalig eerbetoon ‘Thank you, Mr. Veteran!’ bij Airborne Museum Hartenstein op zondag 21 september 2014 in Oosterbeek werd bijgewoond door een kleine 200 veteranen.

Lees verder >>

Thank You mr. Veteran een groot succes in Oosterbeek

Door Paul Tirion, maandag 22 september 2014 08:47
Categorie: Airborne nieuws

Zondagmiddag begon het grote bedankfeest ´Thank You mr. Veteran met een voorprogramma van de Band of Royal Britisch Legion, gevolgd door een geweldig optreden van Highland Dansers en Celtic Stepfire Ierse Dansers. Dit voorprogramma gaf de veteranen de kans om even rustig afscheid te nemen van de prachtige dienst op de Airborne Begraafplaats. Om twee uur werden de Arnhem veteranen langs de Utrechtseweg in Oosterbeek toegejuicht en met vlaggen toegezwaaid.

Lees verder >>

Vredespad in Oosterbeek

Door Paul Tirion, donderdag 18 september 2014 11:04
Categorie: Airborne nieuws

Woensdagavond 17 september 2014 – 70 jaar geleden de start van de Slag om Arnhem – is door de burgemeester van Renkum, Jean Paul Gebben en de wethouder Erik Heinrich de verlichting van het ‘vredespad’ in gebruik gesteld.

Lees verder >>

Banketbakkerij Jantien Timmer wint 1e prijs etalagewedstrijd

Door Paul Tirion, dinsdag 16 september 2014 21:03
Categorie: Airborne nieuws

Vanmiddag zijn de prijzen van de Airborne etalagewedstrijd bekend gemaakt. De wethouder toerisme van de gemeente Renkum, Erik Heinrich, memoreerde eerst het belang van toerisme het thema Slag om Arnhem voor het toerisme, alvorens tot de prijsuitreiking over te gaan.

Lees verder >>

Stanislaw Sosabowski: symbool van Poolse inzet

Door Marieke Helsen, dinsdag 09 september 2014 19:40
Categorie: Airborne nieuws

Binnenkort is in de Hall of Fame van Airborne Museum ‘Hartenstein’ een speciale presentatie te zien over generaal-majoor Sosabowski en zijn belangrijke rol en inzet tijdens de Slag om Arnhem in 1944 bij de aanloop tot de bevrijding van bezet Nederland. Er is tevens aandacht voor zijn levensloop. De drietalige (Nederlands, Engels en Pools) presentatie is te bezoeken van 18 september tot en met 31 januari 2015.

Lees verder >>