nieuwsberichten 1-10 van 18


Exodus wandeltocht op 28 juni 2014

Door Max Bozon, vrijdag 04 april 2014 09:55
Categorie: Airborne nieuws

Nog 3 maanden en dan is het weer zover: de 4e Exodus Wandeltocht.
Ook deze keer hebben we weer goed geluisterd naar alle tips die we van onze wandelaars hebben ontvangen afgelopen jaar via twitter, facebook, website en tijdens de wandeltocht.

Lees verder >>

WO II monument De Vleugel: ook ode aan veteranen en oorlogsvluchtelingen

Door Max Bozon, maandag 10 maart 2014 17:35
Categorie: Airborne nieuws

Op 14 maart 2014 wordt het oorlogsmonument De Vleugel onthuld in Park Lingezegen nabij de Irish Guardsbrug te Elst. Het monument verbeeldt een stalen vliegtuigvleugel die boven de omgewoelde aarde uitsteekt. Het is een metafoor voor diegenen die ‘vleugellam’ zijn geslagen door de oorlog. De Vleugel is een initiatief van een groep burgers verbonden aan het Exoduscomité.

Lees verder >>

Rutte en Schulz lovend over ‘Routes of Liberation’

Door Jeroen van Wieringen, vrijdag 14 februari 2014 19:38
Categorie: Airborne nieuws

Unieke, reizende expositie geopend in Europees Parlement

Lees verder >>

‘AIRBORNE 70’ uit de startblokken

Door Paul Tirion, donderdag 21 november 2013 14:53
Categorie: Airborne nieuws

Het was woensdagavond 20 november in het gemeentehuis van Oosterbeek een drukte van belang.
De stichting Airborne Feelings, september 1944 hield haar netwerkbijeenkomst om activiteiten te stimuleren voor het jubileumjaar 2014 van de Slag om Arnhem.

Uit de vier ‘Airborne gemeenten’ kwamen meer dan 70 mensen naar de bijeenkomst toe. Na een introductie van de stichtingen Airborne Feelings en Liberation Route Europe, leidde de moderator de werkwijze van de avond. De bedoeling is om samen een reeks van activiteiten te creëren die als een regioplan van de vier gemeenten bij de Liberation Route Europe aangedragen moet worden. Op hun beurt wordt dit met een een marketingplan weer aangeboden aan het vfonds.


Lees verder >>

Airborne etalage winnaar bekend

Door Paul Tirion, donderdag 17 oktober 2013 14:33
Categorie: Airborne nieuws

De Airborne Etalage wedstrijd in Oosterbeek, georganiseerd door de stichting Airborne Feelings, september 1944, is gewonnen door de Gelderse IJzerhandel in Oosterbeek. Zij kregen uit handen van wethouder Erik Heinrich een prachtige wisselbeker overhandigd met de zilveren Pegasus.

Lees verder >>

67e Airborne Wandeltocht

Door Ed van Seters, zaterdag 07 september 2013 19:43
Categorie: Airborne nieuws

De Airborne Wandeltocht stond dit jaar geheel in het teken van het afscheid van Pouwel Vos als marsleider en voorzitter van de Politie Sport Vereniging 'Renkum'. Het werd een gedenkwaardige zaterdag in Oosterbeek met indrukwekkende toespraken en originele cadeaus.

Lees verder >>

Poolse tranen

Door Ed van Seters, zondag 01 september 2013 20:21
Categorie: Airborne nieuws

Op zondag 1 september vond er bij het Airborne Museum een exclusief interview plaats met Miriam Guensberg, auteur van het zojuist verschenen boek 'Poolse tranen'.Suzanne Huibers van de Gelderlander sprak met haar over een aantal boeiende thema's.

Lees verder >>

Historisch Beeldverhaal voltooid

Door Ed van Seters, zaterdag 31 augustus 2013 09:54
Categorie: Airborne nieuws

Op vrijdag 30 augustus werd in Driel het derde stripboek in de reeks Slag om Arnhem, september 1944 gepresenteerd . Na 'de brug' (deel 1) en 'hotel Hartenstein' (deel 2) gaf de makers Hennie Vaessen en Tine Bouwhuis het eerste exemplaar van deel 3 'Adelaar en Pegasus' aan de burgemeester van Driel de heer van Asseldonk.

Lees verder >>

openbare repetitie Post Mortem

Door Ed van Seters, zaterdag 24 augustus 2013 14:35
Categorie: Airborne nieuws

Op donderdagavond 22 augustus mocht ik een openbare repetitie meemaken van de stuk Post Mortem. Het stuk wordt opgevoerd in de Oude Steenfabriek in ARnhem, met een cast van Arnhemse acteurs waaronder studenten van de ArtEZ Toneelschool, rondom de herdenking van de Slag om Arnhem.

Lees verder >>

Interview met schrijver Miriam Guensberg in het Airborne Museum

Door Tessa Jansen, woensdag 31 juli 2013 09:22
Categorie: Airborne nieuws

Op zondag 1 september vindt er bij het Airborne Museum een exclusief interview plaats met Miriam Guensberg, auteur van het zojuist verschenen 'Poolse tranen'. Suzanne Huibers (de Gelderlander) spreekt met haar over een aantal boeiende thema’s. Wat doet een oorlog met mensen? Hoe laat dit generaties later nog sporen na? Hoe overleef je een oorlog en wat is je verweer? Alle bezoekers van het museum zijn welkom om het interview bij te wonen. Op 30 augustus zal het boek gepresenteerd worden voor genodigden in de bijzondere tuin De Lage Oorsprong in Oosterbeek.

Lees verder >>