nieuwsberichten 1-10 van 20


Nu in het Airborne Museum: 'Van Huis en Haard – Airborne Memories'

Door Airborne Museum, vrijdag 02 mei 2014 19:15
Categorie: Airborne nieuws

In september 1944, na de Slag om Arnhem, beveelt het Duitse opperbevel de complete evacuatie van de bevolking van Arnhem en omstreken. De tentoonstelling 'Van Huis en Haard – Airborne Memories', vertelt het ingrijpende verhaal van deze vluchtelingen en hun belevenissen tijdens de evacuatie, de bevrijding elders in mei 1945 en hun terugkeer huiswaarts in de periode erna.

Lees verder >>

Herinneringsvlucht Lancaster boven Oosterbeek op 4 mei

Door Paul Tirion, woensdag 30 april 2014 16:54
Categorie: Airborne nieuws

Eén van de twee nog luchtwaardige Lancaster-bommenwerpers uit de Tweede Wereldoorlog vliegt op 4 mei over een aantal plaatsen in Nederland. Het viermotorig toestel van de Battle of Britain Memorial Flight van de Britse luchtmacht zal onder meer te zien zijn boven Markelo in Overijssel, Oosterbeek in Gelderland en de Limburgse plaatsen Kessel, Heythuysen, Brunssum, Hunsel en Weert. Daar liggen allemaal monumenten die herinneren aan Britse vliegtuig bemanningen en bommenwerpers die daar zijn neergekomen in de jaren 1940-1945.

Lees verder >>

Exodus wandeltocht op 28 juni 2014

Door Max Bozon, vrijdag 04 april 2014 09:55
Categorie: Airborne nieuws

Nog 3 maanden en dan is het weer zover: de 4e Exodus Wandeltocht.
Ook deze keer hebben we weer goed geluisterd naar alle tips die we van onze wandelaars hebben ontvangen afgelopen jaar via twitter, facebook, website en tijdens de wandeltocht.

Lees verder >>

WO II monument De Vleugel: ook ode aan veteranen en oorlogsvluchtelingen

Door Max Bozon, maandag 10 maart 2014 17:35
Categorie: Airborne nieuws

Op 14 maart 2014 wordt het oorlogsmonument De Vleugel onthuld in Park Lingezegen nabij de Irish Guardsbrug te Elst. Het monument verbeeldt een stalen vliegtuigvleugel die boven de omgewoelde aarde uitsteekt. Het is een metafoor voor diegenen die ‘vleugellam’ zijn geslagen door de oorlog. De Vleugel is een initiatief van een groep burgers verbonden aan het Exoduscomité.

Lees verder >>

Rutte en Schulz lovend over ‘Routes of Liberation’

Door Jeroen van Wieringen, vrijdag 14 februari 2014 19:38
Categorie: Airborne nieuws

Unieke, reizende expositie geopend in Europees Parlement

Lees verder >>

‘AIRBORNE 70’ uit de startblokken

Door Paul Tirion, donderdag 21 november 2013 14:53
Categorie: Airborne nieuws

Het was woensdagavond 20 november in het gemeentehuis van Oosterbeek een drukte van belang.
De stichting Airborne Feelings, september 1944 hield haar netwerkbijeenkomst om activiteiten te stimuleren voor het jubileumjaar 2014 van de Slag om Arnhem.

Uit de vier ‘Airborne gemeenten’ kwamen meer dan 70 mensen naar de bijeenkomst toe. Na een introductie van de stichtingen Airborne Feelings en Liberation Route Europe, leidde de moderator de werkwijze van de avond. De bedoeling is om samen een reeks van activiteiten te creëren die als een regioplan van de vier gemeenten bij de Liberation Route Europe aangedragen moet worden. Op hun beurt wordt dit met een een marketingplan weer aangeboden aan het vfonds.


Lees verder >>

Airborne etalage winnaar bekend

Door Paul Tirion, donderdag 17 oktober 2013 14:33
Categorie: Airborne nieuws

De Airborne Etalage wedstrijd in Oosterbeek, georganiseerd door de stichting Airborne Feelings, september 1944, is gewonnen door de Gelderse IJzerhandel in Oosterbeek. Zij kregen uit handen van wethouder Erik Heinrich een prachtige wisselbeker overhandigd met de zilveren Pegasus.

Lees verder >>

67e Airborne Wandeltocht

Door Ed van Seters, zaterdag 07 september 2013 19:43
Categorie: Airborne nieuws

De Airborne Wandeltocht stond dit jaar geheel in het teken van het afscheid van Pouwel Vos als marsleider en voorzitter van de Politie Sport Vereniging 'Renkum'. Het werd een gedenkwaardige zaterdag in Oosterbeek met indrukwekkende toespraken en originele cadeaus.

Lees verder >>

Poolse tranen

Door Ed van Seters, zondag 01 september 2013 20:21
Categorie: Airborne nieuws

Op zondag 1 september vond er bij het Airborne Museum een exclusief interview plaats met Miriam Guensberg, auteur van het zojuist verschenen boek 'Poolse tranen'.Suzanne Huibers van de Gelderlander sprak met haar over een aantal boeiende thema's.

Lees verder >>

Historisch Beeldverhaal voltooid

Door Ed van Seters, zaterdag 31 augustus 2013 09:54
Categorie: Airborne nieuws

Op vrijdag 30 augustus werd in Driel het derde stripboek in de reeks Slag om Arnhem, september 1944 gepresenteerd . Na 'de brug' (deel 1) en 'hotel Hartenstein' (deel 2) gaf de makers Hennie Vaessen en Tine Bouwhuis het eerste exemplaar van deel 3 'Adelaar en Pegasus' aan de burgemeester van Driel de heer van Asseldonk.

Lees verder >>