nieuwsberichten 1-10 van 15


Goedkoop gezinskaart Breng-bussen

Door Connexxion, zondag 31 augustus 2014 12:18
Categorie: Airborne nieuwsLees verder >>

Little Sense of Urgency

Door R.G. Poulussen, zondag 31 augustus 2014 08:00
Categorie: Airborne nieuws

Op 16 augustus is de eerste editie van "Little Sense of Urgency" verschenen, geschreven door R.G. Poulussen.

Lees verder >>

Aankondiging bijzondere lezing

Door Ingrid Maan, donderdag 28 augustus 2014 21:41
Categorie: Airborne nieuws

Onder de titel ‘Anders bekeken’ vindt op zondag 14 september een lezing plaats in de protestantse kerk aan de Kemperbergerweg 806 in Schaarsbergen.

Lees verder >>

Nieuw blad ´Oosterbeek Beleeft´

Door Oosterbeek, woensdag 20 augustus 2014 19:19
Categorie: Airborne nieuws

Het nieuwe lifestyle blad ´Oosterbeek Beleeft´ heeft donderdag 20 augustus zijn doop gekregen. De burgemeester Jean Paul Gebben en de voorzitter van de Airborne Wandeltocht, mevrouw Wilma Luckel namen de eerste exemplaren in ontvangst. In dit nummer komt het thema ´Airborne´ ruim aan de orde. Ook aan Airborne Feelings wordt een artikel gewijd.
Het blad is te koop bij o.a. Meijer en Siegers en het Airborne Museum in Oosterbeek. Ook kan je een abonnement nemen.

Lees verder >>

Airborne Museum presenteert Slag om Arnhem in de toren van de Eusebius

Door Tessa Jansen, dinsdag 19 augustus 2014 19:20
Categorie: Airborne nieuws

‘Slag om Arnhem – 70 jaar Onvoltooid Verleden’. Zo luidt de titel van de nieuwe tijdelijke presentatie over de Slag om Arnhem die vanaf 18 september te zien is in de toren van de Eusebius in Arnhem. De presentatie is ontwikkeld door het Airborne Museum en tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Eusebius, de gemeente Arnhem en Airborne Museum ‘Hartenstein’.

Lees verder >>

THANK YOU MR VETERAN!

Door Roger Beets, zaterdag 16 augustus 2014 09:07
Categorie: Airborne nieuws

Op zondag 21 september zal een uitgebreid muzikaal theaterspektakel plaatsvinden als eerbetoon aan de Arnhemveteranen. Het hoofdprogramma zal vooral gericht zijn op de VIPS, oftewel de veteranen die gevochten hebben voor onze vrijheid in 1944.

Lees verder >>

Koning komt naar Driel voor 70 jaar Slag om Arnhem

Door Paul Tirion, vrijdag 15 augustus 2014 06:31
Categorie: Airborne nieuws

Koning Willem-Alexander, de Poolse president Komorowski en minister-president Mark Rutte zullen op 20 september de herdenking in Driel bijwonen. De herdenking dat het 70 jaar geleden is dat de 1e onafhankelijke Poolse Parachutisten Brigade bij Driel landde als versterking voor de Slag om Arnhem.

Lees verder >>

Airborne Wandeltocht kent ruim 1,7 miljoen deelnemers

Door Roger Beets, maandag 04 augustus 2014 08:31
Categorie: Airborne nieuws

De grootste eendaagse wandeltocht van de wereld wordt ieder jaar in Oosterbeek op de eerste zaterdag in september gelopen. Tot dit jaar deden daar ruim 1,7 miljoen wandelaars aan mee.
“De eerste wandeltocht vond plaats in september 1947 met ruim 2000 wandelaars, terwijl er op slechts 1000 wandelaars was gerekend.” vertelt Wilma Luckel, marsleider van de jaarlijkse herdenkingswandeltocht. “Sindsdien zijn er ieder jaar almaar meer wandelaars bijgekomen.”

Lees verder >>

Airborne Museum begint na 65 jaar aan tweede jeugd

Door Tessa Jansen, vrijdag 01 augustus 2014 18:58
Categorie: Airborne nieuws

Op 6 augustus 1949, deze zomer precies 65 jaar geleden, opende het Airborne Museum voor het eerst haar deuren. Destijds was dat nog in een bijgebouw van het tijdens de oorlog zwaar gehavende Kasteel Doorwerth. Sindsdien heeft decennia lang hét museum over de Slag om Arnhem primair in de behoefte voorzien van ontmoetings- en herdenkingsplaats voor veteranen en burgers. Samen waren zij gebukt gegaan onder het oorlogsgeweld van september 1944 dat in deze regio diepe sporen had getrokken. Het huisvestte van meet af aan een indrukwekkende verzameling militaire objecten die, voornamelijk vanuit het geallieerd perspectief, binnen een op de strategische oorlogshandelingen gerichte context gepresenteerd werd.

Lees verder >>

SAF presenteert Informatiekaart Slag om Arnhem

Door Ed van Seters, donderdag 31 juli 2014 15:27
Categorie: Airborne nieuws

Op donderdagmorgen 31 juli presenteerde voorzitter Paul Tirion van de Stichting Airborne Feelings vol trots de Airborne krant 2014 en een nieuwe Informatiekaart Slag om Arnhem.

Lees verder >>